SAÇ MAŞASI NASIL YAPILIR?
Saç maşası yapmak istiyorum ancak saç maşası nasıl yapılır hiç bir fikrim yok… ne yapmalıyım? Saç düzenleme işine nereden başlamalıyım ?
Dümdüz saçlara sahip kadınların büyük birçoğunun en büyük temennisi şöyle dolgun dalgalı ya da kıvırcık bir saça sahip olmaktır. Etrafımızda bir çok bayanda bunu görmüyor muyuz? Düz saça sahip olanlar dalgalı saç, dalgalı saça sahip olanlarda dümdüz saça sahip olmanın hayalini kurmazlar mı? Neyse ki gelişen teknoloji ile artık her ikisine de ulaşmak çok kolay. Üstelik dilerseniz bir gün dalgalı saçlar, bir gün kıvırcık saç bir gün düz saçlara bile sahip olabilirsiniz. Ancak her şeyde olduğu gibi bununda bazı incelikleri var. O inceliklere sahip olup mükemmel dalgalı saçları yapmayı bu yazının tam anlamı ile öğrenmiş olacaksınız.
Ayrıca saç maşası nasıl yapılırı yazının sonunda öğrenmekle kalmayıp , saç maşası nasıl yapıldığını uygulayarak öğrenmiş olacaksınız .
Saç maşası yapmadan önce sağlıklı saçlar için bakım önerilerine bakmayı unutmayın.
Dalgalı saçlar artık hayatımızın her anında karşımıza çıkıyor. Düğünde, gelin başında, mezuniyette, işe hazırlığımızda, arkadaşlarımız ile buluşurken hemen birkaç maşa hamlesi ile oldukça hacimli ve şık bir görünüme kavuşuyoruz.
Maşa yapmak eskiden sadece kuaförlerin meziyeti arasındayken, artık çeşit çeşit maşa çeşitleri ile her kadın evinde kolayca maşa yapıp dalgalı saçlara kavuşabilmekte. İnce maşa, kalın maşa ve orta segmentte ki maşa ile farklı farklı saçlar yapabilirsiniz. İnce maşa kullanırsanız tam anlamı ile bonus kafa olarak bilinen bir saça sahip olabilirsiniz. Orta ve kalın maşa daha çok gündelik hayatta kadınların tercih ettiği maşadır. Daha salaş bir görünüm sağladığı için oldukça tercih sebebidir.
Saçlarınıza hacimli, dalga dalga, daha gür ve bakımlı bir görünüm sağlayan maşa uygulaması yılın her günü ve her mevsiminde gidilecek olan her ortamda büyük bir rahatlıkla kullanılabilen saç şekil modellerinden biridir. Dalgalı saçlar çok sayıda farklı teknik ile farklı modeller yapılabildiği için hızlı ve de oldukça etkili bir saç şekillendirme uygulamasıdır. Ancak bazı durumlarda maşa yapmak oldukça fazla vaktinizi alabilir. Her bukle için uzun uzadıya uğraşmak yorucu olabilir. İşte bu sıkıntılara gerek kalmadan kısa yoldan hayallerinizde ki bukleye ulaşmak için uygulamanız gerek beş adımı şimdi sizinle paylaşıyorum. Bu püf noktalarına hakim olup işe hemen koyulabilirsiniz.
Saçınızı devamlı dalgalı kalmasını istiyorsanız. Breziyla fönü nasıl yapılır rehberimize gidebilirsiniz.
SAÇ MAŞASININ PÜF NOKTALARI
İlk olarak saçınızın temiz olması ile başlayalım. Saçınız temiz ve iyi kurumuş olmalı. Nemli kalan saç maşa yapım aşamasında hem yanar hem de nem olduğu için maşa tam ile tutmaz ve saç kendini kısa sürede salar. Şimdi saçlarımız temiz ve iyice kurulanmış ise saçınızı güzelce tarayın, yoğun ısının zararından saçınızı korumak için saçınıza durulama gerektirmeyen bir serum ya da saç bakım spreyi kullanmanız saçınızı korumak için iyi olacaktır. Dilerseniz az bir miktarda saç bakım yağını da uygulayabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış.
Saç Maşasi Nasıl Yapılır
Maşanızı güzelce fişe takıp ısınmasını bekliyoruz. Bu süre zarfında saçı maşa işlemine hazırlayabilirsiniz. Saçlarınızı arka taraftan yatay olacak şekilde ayırdıktan sonra altta kalan tarafı açık bırakıp diğer tüm saçı bir tok yardımı ile üst tarafta toplamalısınız. Maşanın ucunu dilediğiniz kalınlıkta ki parçayı seçerek de ısıtabilirsiniz.
Alta tarafta ki saçları dikey biçimde iki eşit parçaya ya da istediğiniz kalınlığa göre ayarlayabilirsiniz. Eğer ince dalgalardan hoşlanıyorsanız altta kalan bölümü 4 parçaya bölerek ince e sık dalgalar yapabilirsiniz. Tabi bu bir hayli vakit alacak bunu da göz önünde bulundurmalısınız. Daha kalın parçalardan hoşlanıyorsanız 2 parça yeterli olacaktır. Maşayı yatay bir biçimde tutarak ayırdığınız tutamı maşanın etrafından sarmalısınız. Daha sonra yeniden dikey konuma getirmelisiniz. Şekil alması için ortalama 10 sn gibi bir süre yeterli olacaktır. Ancak saçlarınız zor şekil alıyorsa bu süreyi daha da uzatabilirsiniz. Yoğun bir ısıya maruz kalacağından saça şekil verirken yıpranmamasına da dikkat etmelisiniz.
Bu şekilde adım adım ilerleyerek saçın orta kısmına doğru gelmelisiniz. Orta kısmını da aynı şekilde maşalamaya başlamalısınız ancak orta bölüm ve ön kısma gelene kadar maşanızın ısısı iyice artmış olacaktır. Bu bölümleri yaparken kendinize de dikkat etmelisiniz. Elinizi ya da kulağınıza falan değdirebilirsiniz. Ya da saçınızı daha kısa sürede yakabilirsiniz. O sebepten bu bölümlere gelince maşanın saçta kalma süresini kendinize göre ayarlamalısınız.
Sıra geldi ön bölüme. Ön bölümde saçlarınızı ortadan ikiye ayırın. Daha sonrasında ayırmış olduğunuz bölgeleri bir defa daha ikiye ayırın. Önce sağ taraftan başlamak işinizi daha kolaylaştırır. Yine de karar sizin hangisi kolay gelirse. Bu bölümlerde maşayı diğer bölümlere göre daha farklı tutmalısınız. Yukarıdan aşağıya doğru yönelerek ve de maşayı arkaya doğru döndürerek yaptığınız buklelerin arka yönlü olması önemli bir püf noktadır. Her bir ayırdığınız parçaya aynı işlemi uygulamalısınız. Yaptığınız bukle tam şekil almadıysa ya da içinize sinmediyse bir kez daha üzerinden geçebilirsiniz. Dalgalı saçlar ancak daha önce de dediğim gibi ısı ayarına dikkat etmek gerek. Saçınız kısa ise yine aynı işlemleri yaparak hareketli saçlara sahip olabilirsiniz.
DOĞAL MAŞA NASIL YAPILIR?
Gün içinde kullanabileceğiniz doğal maşalar için yukarıda ki adımları tamamlamanız yeterli. Sadece tek farkı tüm saç bittikten sonra saçınızı elleriniz ile ya da ince bir tarak yardımı ile arkaya doğru dağıtmak olacaktır. Dilerseniz başınızı ön tarafa da eğebilir elleriniz yardımı ile saçı dağıtabilirsiniz. Kıvırcık saç yapmak istiyorsanız eğer yine aynı şekilde önce yukarıda ki adımları tamamlamalısınız. Dalgalı saç yapmaya uygun olan maşayı kullanıyorsanız saçınızı bu plakaların arasına dolayıp maksimum 8 sn kadar bekletebilirsiniz. Maşayı çok sık olarak kullanıyorsanız saçınızda yıpranmalar kaçınılmaz olacaktır. O yüzden saç bakımınızı aksatmamalısınız. Saç bakım yağları yıpranan saçlar için mucizevi sonuçlar ortaya koymaktadır.
“Evde Saç Maşasi Nasıl Yapılır ?” için bir yorum