22 Ocak 2022 En İyi Sampuanlar

En İyi Sampuanlar

Şampuanın hayatımızda kocaman bir yeri olduğunu kim inkâr edebilir ki? Hacimli, kepeksiz, dökülmeyen, kolay taranan ve yumuşacık saçlara sahip olabilmek için hem zamanımızı hem de paramızı harcarız. Peki, en pahalı şampuan en iyi şampuan mıdır? Reyonlar her markanın farklı formlarda sunduğu yüzlerce alternatifle dolu. En güzel şampuan, en iyi şampuan markaları, en iyi kepek şampuanı hangisi gibi soruların yanıtları tek bir markaya indirgenebilir mi?


En İyi Şampuanlar

Şampuan satın almadan önce saçımızın neye ihtiyacı olduğunu iyi bir şekilde analiz etmeliyiz. Örneğin saçlarınız kuruysa nemlendirici etkili, saçlarınız dökülüyorsa dökülme karşıtı ya da saçlarınız çok kabarıyorsa yatıştırıcı etkili formülleri denemelisiniz. Yani önce saçınızı tanımalı ardından onun ihtiyacına göre hareket etmelisiniz. “Saçım neye ihtiyaç duyuyor?” sorusunu kendinize sorduysanız ve cevabını bulduysanız sizi yazının devamına alalım.
En güzel şampuan, en iyi şampuan markaları, en iyi kepek şampuanı hangisi sorularınıza güvenilirliği kanıtlanmış markaların saçlarınıza en uygun seçenekleriyle cevap bulduk.

En İyi Şampuan Alirken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Sağlıklı saçlar için sağlıklı ürünlerin kullanımı oldukça önemlidir. Saç bakımı denildiği zaman akla öncelikle şampuanlar gelir. Saç şampuanlarının çeşitleri, kullanım amaçlarına göre farklılık gösterebilir. Saç türü, karşılaşılan problemler gibi birçok farklı kriter karşısında farklı türde şampuanlar ile karşılaşılır. Peki, en iyi saç şampuanı hangisidir?

En iyi kavramı görecelidir. Kepek sorunu yaşayan bireyler için kullanılacak en iyi şampuan veya saç dökülmesi problemi ile karşılaşan bireyler için en iyi şampuan seçimi farklılık gösterecektir.

En iyi saç şampuanını bulmak için öncelikle kişilerin kendi saçlarını en iyi şekilde analiz etmesi ve bu doğrultuda şampuan seçimi yapması gerekmekte. En İyi Saç Şampuanı ve Kremi Saç şampuanları oldukça özenle seçiliyor. Saç şampuanı seçiminin yanında saç kremlerinin seçimi de oldukça önemlidir. Saç şampuanlarının içerikleri ile saç kremlerinin içerikleri farklılık gösterir. Saç kremleri daha çok hacim, yumuşatma ve besleme için kullanılır. Bazı kişiler için sadece saç şampuanı kullanmak yeterli olmayabilir. Saç bakımının saç kremi ile ve bazen de çeşitli ürünlerle desteklenmesi gerekebilir. Bu kişileri saçları ile ilgilidir. En iyi saç kremi seçimi yapılırken de kişilerin kendi saçlarını tanıması ve bu doğrultuda bir ürün seçimi yapması gerekir.

En İyi Saç Şampuan Markası Dünya üzerinde çok fazla şampuan markası ve şampuan seçenekleri mevcuttur. Uygun şampuanı seçmek bazen büyük bir dert olabiliyor. Deneme yanılma yolu veya çevredeki bireylerin yorumları sayesinde bilgi sahibi olunabiliyor. Şampuan seçimi yaparken kişinin kendi saçlarını tanımasının önemi çok büyüktür. Her marka her saça iyi gelmeyebilir. Bunun için ufak bir araştırma ve deneme yapmak gerekiyor. Elbette bunlar biraz zaman alsa da en uygun şampuan seçimi yapmakta gereklidir. Saçlara gereken özen verilirse bireyler daha huzurlu, daha özgüvenli ve en önemlisi daha mutlu olacaklardır.

Saç Şampuanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç şampuanı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken birden fazla kriter vardır. Kişiler kendi saçları ile ilgili kriterleri aşağıdaki maddeler incelenerek bulabilir. Kişinin kendi saçını tanıması ve bu doğrultuda bir saç şampuanı seçmesi oldukça önemli. Şampuanların açıklamaları ve ne üzerine üretildikleri belirtilmektedir. Bu sebepten dolayı aşağıdaki maddeler, kendi saç analizinizi yapmanız için yardımcı olacaktır.

  • Saçların yağlanma sıklığı
  • Saçların hacimsizlik durumu
  • Kafa derisinde oluşan kaşıntı
  • Saçların diplerinde veya üzerinde beliren kepekler
  • Saçların güçsüzlüğü ve basit bir şekilde kopması
  • Fiziksel etki olmadan kendiliğinden dökülen saçlar
  • Bulunulan ortamlar sebebi ile saçlarda kokma
  • Ortamdan bağımsız bir şekilde saçlarda kokma

Saç Şampuanı Seçerken Neler Önemlidir?

Her madde için ayrı bir şampuan tercihi yapmak gerekir. Öncelikle saçlarda yaşanan problemler belirlenmeli ve bu belirlemeler yapıldıktan sonra şampuan araştırması yapılmalıdır. Saçların yağlanma sıklığı yüksek seviyede ise yağlanmanın önüne geçebilecek, bunun için geliştirilmiş şampuanlar tercih edilmelidir. Bir problem ile baş etmenin en sağlıklı yolu, öncelikle problemin doğru bir şekilde tespit edilmesidir. Bu sebepten dolayı kişilerin kendi saç analizlerini yapması veya ciddi problemler yaşanıyorsa profesyonel destek alarak bir doktordan öneri alınması tavsiye edilir.

Çünkü şampuanların içerdiği maddelerden birisine alerjisi olan bir birey bunu fark etmeden problemi kendisinde arayabilir ve çözümü de şampuan değiştirerek kapatmaya çalışabilir. Bu hiçbir şeye yaramayacaktır.

Doktorların Önerdiği Şampuan Markaları Doktorların önermekte olduğu şampuan markaları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bu kişilerin sahip olabileceği deri hastalıklarına göre belirlenebilir.

Şampuanların içerdiği bileşenler her bir bireyde farklı bir etki gösterebileceğinden dolayı doktorlar her hastası için aynı şampuanı tavsiye etmez. Alerjisi bulunabilecek hastalar için testler yapılır ve bu doğrultuda hasta yönlendirilir. Doktorların net bir şekilde bir markayı veya özel bir şampuanı önermesi mümkün değildir. Hastadan hastaya göre farklı markalar veya seçenekler sunabilir.

Bazı hastalar için şampuan kullanımı tamamen yasaklanabilirken, bazı hastalar için de herhangi bir şampuan kullanımı tavsiye edilebilir. Hastaların sahip olduğu rahatsızlık veya alerji durumuna göre bu tavsiyeler değişiklik gösterecektir.

Her bireyin, şampuan seçiminde öncelikle içerik bölümünü okuması gerekmektedir. Alerjisi bulunabilecek maddelerden kaçınılması ve saç problemlerine göre bir şampuan seçimi yapılması sağlıklı sonuçlar verecektir.

ELİDOR


Türkiye’nin en çok tercih edilen saç bakım şampuanlarından Elidor, etkisi kanıtlanmış onlarca seçenek sunuyor. Elidor’un son çıkan Elidor By Melisa Şenolsun serisi içerdiği kırmızı yosun özü ile deniz, güneş ve rüzgârın yıprattığı saçları yeniden onarmaya söz veriyor.

BLENDAX


“Baş döndüren dolgun saçlar” sloganıyla Türkiye’nin ilk şampuanı olan Blendax, klasik mavi şişesiyle hala hayatımızda. Blendax serisinde “Yasemin Özlü Temizleyici Bakım Serisi” çok tutuluyor. Saç dökülmelerine karşı da etkili olan formülü mis gibi yasemin çiçeği kokuyor.

CLEAR


Clear ‘Men’ markalı serisiyle uzun yıllardır özellikle erkekler tarafından tercih ediliyor. Saç derisinde uzmanlığı ile bilinen Clear sıfır kepek mottosuyla çıktığı yolda en çok tercih edilen markaların başında. Clear Men kepek karşıtı için geliştirilmiş formülünün yanı sıra, Clear Parlak Kiraz Çiçeği Şampuanı ile de kuru saçlar için yağ ve nem dengesini koruyor.

ELSEVE (LOREAL)


6 farklı çeşidiyle her saç tipine uygun seçenek sunan Elseve şampuan serisinde Dream Long birçoğunun favorisi. Uzadıkça daha fazla yıpranmaya maruz kalan saçları derinlemesine onarak serinin saç maskesi de mevcut. Uzun saçlı olanlara şiddetle tavsiyedir.

PANTENE (en iyi sampuanlar)


Nedense Pantene’nin tüm şampuanlarının kokusu çok başarılı. Freş, kalıcı ve daha doğal bir yapısı vardır. “Pantene Doğal Sentez Pro-V Güç ve Parlaklık Serisi” canlılığını yitirmiş ve güçsüz saçlar için bire bir. Saça kesinlikle gözle görünür bir parlaklık ve hacim veriyor.

BIOXCIN (en iyi sampuanlar)


Kısa vadede gözle görünür sonuçlar yaratmayan bitkisel şampuanlar uzun vadede saçlarınıza mucizevi dokunuşlar yapabilir. Bioxcin Siyah Sarımsak Şampuanı, saç dökülmelerini düzenli kullanım sonrası gözle görünür şekilde azaltıyor. Paraben ve flatat içermediğinden saç derinize de herhangi bir zararı dokunmuyor.


Saçınızı saç tipinize uygun bir şampuan ile iyileştirirken, gün aşırı yıkamanızı, düzenli olarak taramanızı ve çok fazla ısıya maruz bırakmamanızı da tavsiye ederiz.

TAÇ ÖRGÜ NASIL YAPILIR

10%

indirim, özellikle sizin için 🎁

Özel indiriminizi almak için kaydolun, en son ürünlerimiz ve tekliflerimizden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Etiketlendi:

En İyi Sampuanlar” için 2 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

       

© 2024 sacdehasi.com